YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Akdağmadeni Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Yozgat / Kadışehri Şehit Nuri Çelik Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimize 15.04.2024 tarihinde psikolojik danışman/rehber öğretmen Mustafa TAŞ tarafından "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer düzenlendi. Seminerimizin birinci bölümünde sınav kaygısı, belirtileri, nedenleri ve baş etme yolları üzerinde durulmuş; ikinci bölümde ise sınav kaygısına yönelik gevşeme, nefes ve dengeleme egzersizleri uygulamaları gerçekleştirildi. Soru-cevap bölümünün ardından öğrencilerimize başarı dileklerimizle çalışma sonlandırıldı.

Nis

Psikolojik danışman Mustafa TAŞ tarafından Yozgat / Kadışehri Şehit Nuri Çelik Ortaokulu 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize 15.04.2024 tarihinde Yerel Hedef: Sınır Koyma ve Genel Hedef: Psikolojik Sağlamlık konularında seminer çalışması gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Hatice ÇAKMAK tarafından 08.03.2023 tarihinde ilçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi verilmiştir. Sunum akışında: Teknoloji Bağımlılığı nedir? Nasıl bağımlı olunur? Teknoloji bağımlılığının zararları nelerdir? Teknolojiden yararlanmak ama bağımlı olmamak  için neler yapılabilir? başlıkları ele alınmıştır.

Mrt

Psikolojik danışman Mustafa TAŞ tarafından ilçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize 08.03.2024 tarihinde  bağımlılık kavramı, teknoloji bağımlılığının aşamaları, bağımlı kişide görülen özellikler, teknoloji bağımlılığından kurtulmak için yapılması gerekenler gibi konularda bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla İlkokul Düzeyi İçin TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi çalışması gerçekleştirilmiştir.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yerel Hedefi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından “Sınır Koyma” olarak belirlenmiştir. Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Hatice ÇAKMAK tarafından hazırlanan Ortaöğretim -Veliye yönelik Sınır Koyma broşür/afiş çalışması.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Genel Hedefi Bakanlığımız tarafından “Psikolojik Sağlamlık” olarak belirlenmiştir. Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Hatice ÇAKMAK tarafından hazırlanan öğrenciye yönelik Psikolojik Sağlamlık afiş çalışması.

Ekm

Psikolojik danışman Mustafa TAŞ tarafından ilçemiz Tarhana Mehmet Öğretmen İlkokulu 3 ve 4. sınıf ve İmam Hatip Ortaokulu 7 ve 8. sınıf öğrencilerimize 24.10.2023 tarihinde Yerel Hedef: Sınır Koyma konusunda seminer çalışması gerçekleştirilmiştir. Sınır koyma ve önemi, sınır türleri, neden gerekli olduğu ve nasıl sınır koyacağımız konularında bilgilendirmelerde bulunulmuş; sınır koyma etkinlik çalışması ve ardından soru-cevap yapılmıştır.